生糸と貿易

Raw Silk in Commercial Trade

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1859年の横浜開港から昭和の初めまで、主要な輸出品だったのが生糸です。
生糸は日本各地から横浜へと運ばれ、1909年には日本は世界一の生糸輸出国になりました。 生糸商標は、各製糸会社が輸出する生糸につけた商標で、チョップ、チップと呼ばれました。 自社ブランドの生糸を宣伝するため、デザインに工夫を凝らした様々な商標が作られました。

From the time of Yokohama's opening of its port to the world in 1859 to the early Showa Period (which began in 1926), raw silk served as a major export product. It was transported from all over Japan to Yokohama for export, and in 1909 Japan became the world's biggest exporter of raw silk.
Individual raw silk producers had trademarks on products they exported, and each producer put considerable effort into their unique trademark logo as a way of promoting their product, resulting in a diverse array of different silk product logos.

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